Kunst-Drama i Drammen

Kunst I elven

Kunst I elven

Drammen søndag 16. August.

Dagen da rundt 80 utstillere skulle stille ut sine kunstverk på begge sider av Drammenselva holdt på å bli en katastrofe. I hvert fall for meg. Da jeg skulle pakke ut bildene mine, ble et av dem, et maleri på 2 meter i høydeformat, tatt av et plutselig vindkast. I en elegant bue fløy gigantmaleriet over muren, og ja nettopp, ned i selveste Drammenselva. Det var noen helt surrealistiske sekunder hvor jeg forestilte meg maleriet mitt seile prydelig med strømmen helt ned til Oslofjorden og enda mye lenger. I stedet la det seg pent og pyntelig ned på bunnen av elva. Men det gjorde ikke saken så mye bedre. For det lå i vannet mange meter nedenfor muren. Det var en helt uvirkelig og absurd situasjon.

Hjelp! Hva skal jeg gjøre!

Hjelp! Hva skal jeg gjøre!

For jeg kunne ikke bare la det … ligge der! Jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. Det gjorde heller ikke de som stimlet seg rundt meg. Men Jan Erik, rolig og sindig som han er, mente det måtte da finnes et brannvesen i byen.  Så han fikk tak i nummeret til brannstasjonen, mens jeg virret rundt på fortauet, for sjokkskadet til å snakke i mobil.

Hjelpen kommer!

Hjelpen kommer!

Folkens, jeg hadde brukt over halvannet år på maleriet, som var malt lag på lag med ørtynn pensel! Og var verdt… ja det ville jeg ikke en gang tenke på!

Redningsaksjonen planlegges

Redningsaksjonen planlegges

Så kom de da, to brannbiler med tre velsignede brannmenn fra Drammen. Selvfølgelig med stige. Brannmannen som skulle ned i elva ble tilbudt våtdrakt av en av de andre.

A Man´s Gotta Do What a Man´s Gotta do!

A Man´s Gotta Do What a Man´s Gotta do!

– Pøh, svarte han maskulint. – Våtdrakt er kun for pyser! Og vrengte av seg hele uniformen. Under åpenbarte det seg en knallgrønn boxer.

Våtdrakt er for pyser!

Våtdrakt er for pyser!

Men han kom seg ned i vannet, og fikk maleriet med seg helskinnet opp. Gjett om redningsmannen fikk seg en klem!

Redningen er nær

Redningen er nær

Avslutningsvis må jeg bekjenne at jeg alltid har likt menn i uniform. Men etter hendelsen i Drammen i dag liker jeg dem enda bedre uten!

Men med eller uten, Gud velsigne de praktfulle, hjelpsomme og hyggelige brannmennene i Drammen!

Kunsten er reddet!

Kunsten er reddet!

Og selve utstillingen? Nei, jeg fikk ikke solgt et eneste bilde. Selv om brannmannen mente at redningsaksjonen måtte ha økt verdien på maleriet med MINST fem tusen kroner (det er malt i kvalitetsakryl og tålte godt en porsjon elvevann).

Noen sto bare og så på og lo

Noen sto bare og så på og lo

Ja, og så ville det ikke en gang ha seg betalt for den dramatiske redningsoperajonen!

Det er ikke utenkelig at brannstasjonen får en bokpakke i posten!

Noen liker menn også uten uniform

Noen liker menn også uten uniform

 

 

 

 

 

Trøstende ord fra aksjonsleder

Trøstende ord fra aksjonsleder

 

 

 

 

 

 

Når enden er god...

Når enden er god…