Jan Erik Øvergård

Jan Erik (16) sommeren 1971 på Nystuvollen, Såttåhaugen. Foto: Ingulf Os

Jan Erik (16) sommeren 1971 på Nystuvollen, Såttåhaugen. Foto: Ingulf Os

Jan Erik begynte å skrive cowboynoveller mens han gikk i ungdomsskolen, og da han var 16 – 17 år gammel ble flere noveller antatt og trykket i bladet Western. Han var inspirert av Morgan Kane, som var en veldig populær bokserie på den tiden. Kjell Hallbing, forfatter av Morgan Kane, hadde i tillegg til bøkene også noveller på trykk i Western, og i et nummer er de begge representert, Jan Eriks novelle under pseudonymet James Rockford. Forlaget forlangte den gangen at forfattere av westernnoveller skulle ha amerikansk navn.

Forfatterkarrieren ble satt på vent da han knapt 18 år gammel begynte som journalist i Rørosavisa Fjell-Ljom. Som eneste journalist sammen med redaktøren og tre avisutgivelser i uka, ble det ikke lenger tid til annen skriving.

De siste 15 årene har han vært daglig leder for eget firma. Litt tilfeldigheter gjorde at han ble interessert i serieromaner og fikk lyst til å prøve å skrive igjen. Han har laget utkast til et par serier som har vært oppe til vurdering hos Cappelen Damm, men som ikke har nådd helt fram til utgivelse, før Rosemalt.

Se bilder og les mer om hjemgården og oppveksten til Jan Erik.

Jan Erik, et av de første bildene.

Jan Erik, et av de første bildene.

CV:
1955: Født i Os i Østerdalen
1973: Journalist i avisa Fjell-Ljom på Røros
1976: Journalist i Østlendingen på Tynset
1982: Journalist i Arbeidets Rett på Røros
1987: Deskmedarbeider i Romerikes Blad på Lillestrøm
1988: Systemkonsulent Norsk Data
1990: Redaksjonssekretær i A-pressens Oslo-redaksjon (nå Avisenes Nyhetsbyrå)
1996: Salg/systemkonsulent Interfoto
1998: Daglig leder og hovedeier i PressIT AS

I denne filmen forteller Jan Erik om hjemgården der han vokste opp. Bilder fra gården er også brukt i lanseringsfilmen for Rosemalt som Cappelen Damm har laget:

Jan Erik Øvergård

Jan Erik Øvergård

Kontakt:
jan.erik@pressit.no
Tlf 930 42 382