Margots historie

Margot har vært viktig for Rebekka gjennom både gode og vanskelige tider. I bok 10, 11 og 24 er Margot på omslaget sammen med Rebekka.

Da vi introduserte den gamle budeia Margot i andre bok av Rosemalt, hadde vi ingen planer om at hun skulle få en så sentral plass som det hun har fått. Vi føler det er riktig å fortelle resten av livshistorien hennes i nest siste bok i serien, bok 24 som er i butikkene i romjulen.

Rosemalt er fri fantasi. Rebekka har aldri levd, og det har heller ikke Margot. Ingen av dem er basert på levende modeller. Da vi begynte å skrive Rosemalt, hadde vi en plan om hvor det skulle ende. Men ikke hvordan veien dit skulle bli.

Margot kom til som biperson da Rebekka alt første sommeren på Lie blir sendt på setra. Margot kommer inn i historien som en hjulbent, halvt tannløs og ganske skremmende skikkelse. Hun sier ikke stort, og når hun sier noe så kan det være ganske kryptisk. Hun snakker helst med de underjordiske, og blir sett på både med beundring og frykt. Hun har hjulpet mange inn i livet, både folk og fe. Og har urter og råd mot det meste av skavanker.

Hva er det som skjer når det som var ment å være en perifer biperson tar mer og mer kontroll over historien? Ikke vet vi, vi vet bare at det er ganske vanlig. Og det tok ikke lang tid for Margot å bli en viktig person i livet til Rebekka, og en sentral figur i Rosemalt.

Både vi og leserne våre er blitt glade i Margot. Og derfor syntes vi også det var riktig at vi i nest siste bok av Rosemalt forteller hele den dramatiske livshistorien til Margot, og lar henne endelig igjen få møte ungdomsforelskelsen Knut. Kan sterke og varme følelser overleve gjennom et langt og strabasiøst liv i adskillelse? Svaret finnes i bok 24.

God jul fra oss som skriver Rosemalt! I februar kommer siste bok i serien, men alt i januar vil vi kunne røpe en god nyhet!