Annikki Torgersen

Annikki Torgersen, selvportrett 2006

Annikki Torgersen, selvportrett

Annikki er født i Sarpsborg i 1957, og oppvokst der. Atten år gammel flyttet hun til Oslo, hvor hun fremdeles bor. Hun er opprinnelig utdannet sykepleier med  embetseksamen i sykepleievitenskap fra universitet i Oslo, og har arbeidet innenfor psykiatri, hjembaserte tjenester og eldreomsorg.

Hun har også et grunnfag i folkelivsgransking og et mellomfag i folkeminnevitenskap, begge deler fra universitet i Oslo.

I tillegg er hun billedkunstner, og har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og andre land. Hun har en egen kunstnerisk hjemmeside: www.annikki.no

Annikki Torgersen ferdig utdannet sykepleier.
Annikki Torgersen  som nettopp ferdig utdannet sykepleier.

 

Annikki har aldri utgitt noen bøker før, men har skrevet hele livet. Hun har, som så mange andre, lenge hatt en roman i magen. Riktignok skrev hun en roman for noen år siden, men den ble dessverre (eller heldigvis?) refusert. Det var først da hun traff Jan Erik at drømmen om å utgi noe ble en realitet. Hennes mest verdifulle egenskap i skrivingen av serieromaner er nok stayerevnen.

Pussig nok kommer mye av hennes tidligere utdanninger og yrkeserfaringer nå til nytte i skrivingen. Både etnologien og folkeminnevitenskapen, erfaringen fra psykiatri, arbeid med eldre og ikke minst hennes kunst/malerinteresse. For ikke å snakke om det å ha skrevet en embetsoppgave, som er en slags  utvidet mastergradsoppgave.

 

rm_annikkiiutstUtvalgte utstillinger

Da hun var i tyveårene kom Annikki inn på kunst- og håndtverksskolen i Oslo. Av ulike grunner valgte hun å si nei til plassen. Over 20 år senere gikk hun på Nydalen kunstskole, nærmere bestemt  i 2006 -2008. På høsten hadde hun sin første separatutstilling, i Galleri Theresgate 5-7 (bilde fra åpningen).

 

rm_annikkidanmarkÅret etter, i 2009, fikk hun en invitasjon til å stille ut i galleri Rødby i Danmark. Her var hun representert med 10 malerier.

 

 

 

rm_annikkiiutst2Høsten samme år var Annikki invitert til å stille ut to malerier på en internasjonal kunstbiennale i Italia. Den ble holdt i en idyllisk liten by i Toscana, på Museo de Arte de Chianciano.

 

 

 

 

 

rm_skriketEn del kunstnere på biennalen i Italia var så heldige å bli plukket ut til å delta med et bilde på en utstilling i London. Annikki var en av dem, våren 2010 var hun representert med et bilde på Galleri Gagliardi.

 

 

 

 

 

rm_annikkiisraelEn kurator på biennalen i Italia, som selv var representert på utstillingen med et bilde, inviterte henne til å stille ut på en utstilling året etter, på Jaffa museum i Israel. Utstillingen ble holdt i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen. Annikki var der med tre bilder, i 2010.

 

 

 

 

rm_galleri_trafoHøsten 2011 hadde hun utstilt tre store bilder på en kollektivutstilling med kunstnergruppen «11» på Galleri Trafo Tøyen. Det største bildet var 3 x 2 meter.

 

 

rm_annikkiiplakatNeste høst, i 2012, var hun med på NFUKs landsutstilling, som ble holdt på Oslo rådhus. Bildet til Annikki ble også brukt på store plakater som sto utenfor Rådhuset, og ble også brukt på brosjyrer.