God Jul!

julehilsenTil alle lesere av Rosemalt og alle dere andre

Julen har alltid vært høytid i Østerdalen, der Rebekka, Ulf og alle våre andre personer hører hjemme.

Mange av de gamle tradisjonene fra over hundre år tilbake kommer nå stadig mer til heder og verdighet. Og det forsøker også vi å være med på.

Vi sitter andre steder og skriver vår fortelling, under et litt annet klima og omgitt av andre skikker enn de som var og er vanlig i Østerdalen. Men det er jo også noe av det fine ved å være forfatter. Man kan bo og leve et sted, og samtidig drømme seg inn i en annen tid og en annen verden, uten å måtte ta del i alt det som ikke var like morsomt på den tiden, i det ugjestmilde klimaet som Østerdalen kan by på.

Med disse tankene litt i bakhodet forsøker vi å ta med oss de gode sidene ved julefeiringen fra Rebekkas tid. Tradisjonsmaten, som flere og flere finner tilbake til. De siste årene har interessen for lokale økologiske produkter, kortreist fra produsenter i Røros og Østerdalen, vunnet stadig nye hjerter. Det er også sånt som står på vårt bord både i julen og i adventstiden. Og det er noe vi gleder oss til hvert år, et virkelig lyspunkt i den mørkeste tiden.

Vi ønsker alle våre lesere og andre bekjente og venner en riktig god adventstid og en fredelig jul.

Annikki og Jan Erik