Oppskrifter

Tapasribbe
Oppskrift på Tapasribbe, omtalt i blogginnlegg. Den originale oppskriften er laget med tanke på å servere biter av ribbe på et tapasbord. Men denne ribba kan godt serveres som hovedrett, og alternativ til tradisjonell ribbe med svor.

Slik ser ribba ut før den går i ovnen.

Ribbe ferdig marinert klar for ovnen.

Ingredienser
(4 personer)

1 kg ribbe
1 ss five spice powder
4 ss søt soyasaus
4 ss soyasaus
1 ss frisk ingefær , finhakket
1 ss hvitløkspulver
1 ss chilipulver
1 ts salt

(Five spice powder er en kinesisk krydderblanding som man eventuelt selv kan blande av stjerneanis, nellik, kanel, pepper og fennikelfrø.)

Fremgangsmåte

Skjær av svoren på ribba og prøv å beholde mest mulig av fettet. Fjern deretter beina på innsiden av ribba.

Lag ca 5 mm dype snitt tett i tett langs etter hele ribba.

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør inn hele ribba. Ribbe kan godt få ligge og trekke til seg sausen i noen timer før den settes i ovnen.

Stek ribba på 125 grader i ca 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen.

Kutt ribba i biter og server med søt chilisaus.

Serveres den som hovedrett, må den gjerne få tradisjonelt norsk følge, som mandelpotet og surkål. Vi liker det i hvert fall, og har gjerne medisterkaker og saucisser ved siden av.

God Jul!

Del... Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone